Nápoje a koktejly

Objevte jednoduché a rychlé recepty na osvěžující letní nápoje!

podle Julita Leszczyńska - 14 Jun, 2024

Objevte jednoduché a rychlé recepty na osvěžující letní nápoje!

Slunce pálí z nebe a vy přemýšlíte, čím zhydratovat tělo? V našem příspěvku najdete recepty na osvěžující a chutné nápoje, které pomohou doplnit elektrolyty. Teď nám vedro není strašné!


OCHUCENÉ VODY

Voda, limetka, zázvor a máta.
Voda s rozmixovaným melounem.
Nápoj z jablka a petržele - mixujte jablka, petržel a vodu, oslaďte podle chuti.
Voda se drceným ledem a přídavkem čerstvé okurky, zázvoru, rozmarýnu nebo granátového jablka.

To musí být vynikající!


LIMONÁDA

Nejlepší ověřený recept: 3 citrony, 1 limetka (nebo další citron), 2 pomeranče, asi 5 lžic cukru, 1 litr studené neperlivé vody, čerstvá máta, led - Omyjte citrusy, rozkrojte je a několik plátků vhoďte do džbánu, posypte cukrem. Zbytek ovoce vymačkejte, odstraňte semínka a přebytečnou dužinu. Šťávu nalijte do džbánu, přidejte vodu a promíchejte. Do limonády přidejte mátu a led. Zvýrazněte chuť přidáním rozdrcených kardamomových semen.


KOMPOTY

Domácí silně koncentrované kompoty z jablek, třešní, višní, jahod, nebo třeba z rebarbory nebo rybízu? Jsou ideální po zředění vodou nebo ledem!


SMOOTHIES

Jahodový smoothie - Skvělý nápad, protože jahody obsahují hodně vody. Pijte je rozmixované s banánem a vodou, ale můžete přidat jakékoli ovoce a například rostlinné mléko.

Smoothie z červené řepy a jablka - červená řepa, mrkev, banán, jablko, pomeranč, mražené maliny nakrájejte na malé kousky, řepu spařte. Vše promixujte, přidejte vodu a citronovou šťávu - hotovo!

Ledový koktejl z broskví - V mixéru smíchejte smetanovou zmrzlinu s broskví a mlékem. Okraj zamraženého vysokého koktejlového sklenice ozdobte jahodovým sirupem. Do sklenice nalijte připravený koktejl. Celé ozdobte lístky máty.


MRAŽENÉ ČAJE

Osvěžení z melounu - zralý meloun, citronový čaj, lístek meduňky, citron, cukrový sirup - Speciální lžící vydlabejte kuličky z melounu, přeneste je na tácek a zamražte. Zbytek melounu rozmixujte v mixéru. Kůru nakrájejte na dlouhé pruhy. Tři sáčky citronového čaje zalijte 500 ml vařící vody. Napar přikryjte podšálkem a nechte asi 1 minutu louhovat. Do džbánu napůl naplněného ledem přidejte rozmixovaný meloun, předem zamražené melounové kuličky, lístky meduňky a jednoho nakrájeného citronu. Vše zalijte nálevem z čaje. Dobrou chuť!

Tropické osvěžení - čaj s chutí tropických plodů, šťáva z tropických plodů, ananas, limetka, bazalková větvička - Tři sáčky čaje Tropical fruits zalijte 500 ml vařící vody. Čaj přikryjte podšálkem a nechte stranou asi 1 minutu, aby dobře louhoval. Do džbánu přidejte nakrájené kousky ananasu, limetku, bazalkové lístky a šťávu z tropických plodů. Nakonec přidejte led podle chuti. Vše zalijte čajem. Mmm...

Jahodové pole - jahody, ovocný listový čaj, ledové kostky, hnědý cukr, lístky meduňky - Do sklenice nalijte lžičku ovocného listového čaje, přidejte 150 ml vařící vody. Čaj přikryjte podšálkem a nechte minutu louhovat. Mezitím v vysokém sklenici na dno rozmačkejte dvě jahody s hnědým cukrem, přidejte ledové kostky, tři přepůlené jahody a lístky meduňky. Vše zalijte nálevem z čaje. Sklenici ozdobte naříznutou jahodou a podávejte s brčkem. To je výborné!


Naše vysoké sklenice jsou ideální pro všechny tyto osvěžující nápoje. Podívejte se na ně hned teď!