Slavnostní a párty dekorace

Šampaňské a Silvestr - přípravy na večírek

podle Julita Leszczyńska - 21 Nov, 2023

Šampaňské a Silvestr - přípravy na večírek

Uskutečnění nezapomenutelného silvestrovského večírku v dobrém stylu je pořádným výzvou. Při přípravách na oslavu může být snadné zapomenout na drobné, ale velmi důležité detaily, jako jsou malé občerstvení, elegantní šampaňské sklenky a sklenky na drinky. Přečtěte si náš článek a získejte nápady na Silvestra doma. Dozvíte se, jak uspořádat domácí silvestrovskou párty, jak ozdobit silvestrovský stůl a co si pamatovat, aby oslava s nejbližšími byla pro všechny opravdovou radostí!

 

Silvestrovská párty doma - vyberte si hlavní téma

Pokud plánujete letošní Silvestr strávit doma ve společnosti rodiny a přátel, přemýšlejte o hlavním tématu večírku. Je to jedna z důležitých otázek, která určuje oblečení pozvaných hostů, podávaná jídla a nápoje, hudbu a výzdobu bytu.

Je jen na vás a vaší představivosti, zda se přeneste do barevných 70. let v disco stylu, zažijete zvláštní atmosféru starého Hollywoodu nebo se budete bavit podle největších hitů rock & rollu.

Hlavní téma je skvělý nápad, jak proměnit silvestrovskou párty v nezapomenutelnou oslavu plnou smíchu, emocí a zážitků.

Pokud však nechcete hosty omezovat nutností obléknout se podle vybraného tématu silvestrovské párty, můžete se téma zrušit. V takovém případě vsaďte na klasickou eleganci - měla by se projevit nejen v oblečení, ale také v bytové výzdobě, podávaných občerstvení a nápojích.

 

Teplé silvestrovské pokrmy

Chcete překvapit hosty vybraným silvestrovským menu? Podávejte různé saláty (např. s mořskými plody nebo balzamikové saláty s kuřecím masem, feta s brokolicí) a také teplé pokrmy na silvestra doma, jako jsou italské panini se šunkou, olivami a žlutým sýrem, nebo pečené těstoviny. V takovém případě určitě vsaďte na skleněné salátky s univerzálním designem, které se budou líbit milovníkům jednoduchých a minimalistických forem. Při výběru takových skleniček je také důležité zajistit, aby byly vhodné do myčky nádobí - usnadní to úklid po večírku.

 

Rychlé občerstvení na Silvestra - finger food

Přípravy na Silvestra by neměly zabrat mnoho času - nakonec jde především o zábavu a společné přivítání Nového roku. Proto je skvělým nápadem využít receptů na finger food. Tímto názvem se skrývají malé občerstvení pro večírky, které se nejí příbory. Finger food je rychlý na ochutnání - stačí jeden kousek mezi tancem na parketu. Jsou to skvělé pokrmy na silvestra doma.

Během silvestrovské párty se mohou dobře hodit například:

  • rolády z francouzského těsta s lososovou náplní,
  • grilované krevety pizzettas s mozzarellou,
  • šunkou a houbami,
  • rolády z cukety s paprikovým dippem a smetanovým sýrem,
  • bruschetta s rajčaty, bazalkou a gorgonzolou.

Ideální pokrmy ve stylu finger food, které se skvěle hodí během celonočního oslavování Silvestra, jsou například různé sýry, kabanosy a hrozny, které stačí položit na velkou dřevěnou deskou.

Mezi silvestrovskými občerstveními by také neměly chybět ořechy, preclíky a sušené ovoce - podávejte je v efektních průhledných saláterkách s příčkami. Tento funkční a zároveň dekorativní prvek nádobí určitě potěší vaše hosty a pěkně zdobí podávané občerstvení.

 

Silvestrovská párty doma - nealkoholické nápoje

Pokud letos organizujete silvestrovskou párty doma, je čas vzít elegantní nádobí a důkladně vyčistit skleněné nádobí. Tento typ oslavy nemůže obejít bez džusů a nealkoholických nápojů, které utiší žízeň po hodinovém tanci na nejžhavější hudební hity. Vsadte na sklenky s moderním tvarem (vysoké, s pevným dnem a tenkými stěnami), vyrobené z krystalicky průzračného skla, které budou krásnou silvestrovskou výzdobou stolu - skvěle se hodí k podávání nealkoholických nápojů, ale také drinků a vody.

Stejně skvělým řešením jsou sklenky z řady X-line s ergonomickým tvarem - rozšiřující se dolů a nahoru. Díky tvaru připomínajícímu písmeno "X" vypadají efektně a zajistí pevný úchop.

 

Silvestr doma - dekorace. Nepamatujte!

Výzdoba domu na Silvestra má obrovský význam! Pokud se letos staráte o organizaci silvestrovské párty, postarejte se o to, aby na stole nechyběly dekorace. Sáhněte tedy po konfetách, svících a vázách s květinami, které budou krásným ozdobným prvkem domova, a pozvaní hosté budou cítit jedinečnou atmosféru oslavy.

 

Silvestrovská párty - alkohol

Půlnocní přípitek je povinnou součástí každého Silvestra, takže ve vaší nabídce nápojů nesmí chybět elegantní šampaňské sklenky.

Krásné sklo dokonale doplní výzdobu domu na Silvestra. Pokud preferujete klasickou eleganci, vsaďte na stylové sklenky se stabilní nožkou a tenkými, krystalicky průzračnými stěnami, které krásně rozptylují světlo, podtrhují zlatavý odstín šampaňského. Důležité je, že sklenky v takovém provedení se skvěle hodí do jakéhokoli interiéru a jsou zároveň stylovou ozdobou stolu.

Před příchodem hostů se také ujistěte, že ve vašem domě nechybí sklenky na víno a sklenky na drinky s moderním designem, které budou skvělým doplňkem stolu, bez ohledu na použité silvestrovské dekorace nebo jiné prvky nádobí.